Hop-on-Hop-off Volkeraksluizen

In verband met de Vestingloop in Willemstad rijdt zondag 18 september de hop-on hop-off dienst niet!

 

Reis ook dit jaar gratis mee door de Stelling van Willemstad met onze shuttledienst. De hop-on hop-off dienst rijdt in september enkel op zaterdag en zondag. Vanaf 1 oktober rijdt de hop-on hop-off dienst niet meer. 

Haltes

De shuttlebus stopt bij vier locaties: Bezoekerscentrum Het Mauritshuis, centrum Willemstad (nabij Stadshaven), fort Sabina en Volkeraksluizen. Elke halte is te herkennen aan het grote HALTE-bord met daaronder een informatiebord inclusief de dienstregeling. 
 

Dienstregeling

Reizen je graag mee? Reserveren is niet nodig. Je kunt wachten op de shuttlebus bij één van de drie haltes. De concrete dienstregeling is terug te vinden via deze link en bij de verschillende haltes. Ga goed voorbereid op pad met een concrete dienstregeling en vind je deze niet terug? Neem dan contact op met Visit Moerdijk via visit@moerdijk.nl.
 

Volkeraksluizen

Benieuwd naar het drukst bezochte sluizencomplex van Europa? 
 
Stap gratis op de uitkijktoren bij de Volkeraksluizen in vestingstad Willemstad en neem een kijkje in de vele schutsluizen, spuisluizen en de recreatieve jachtensluis. Ondertussen begeven de schepen zich van het Volkerak naar het Hollands Diep of andersom.
 
De Volkeraksluizen bij Willemstad vormen Europa’s grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex. Dit Deltawerk is van groot economisch belang voor de scheepvaart. Het sluizencomplex werd gebouwd tussen 1957 en 1967 en scheidt het Hollandsch Diep van het Volkerak. Daarmee beschermt de Volkeraksluizen het zuiden van Zeeland tegen hoogwater en vormen ze een belangrijk punt voor het scheepvaartverkeer. Jaarlijks passeren hier bijna 150.000 vrachtschepen en diverse pleziervaartuigen.
 

Beklim de toren

Wil jij ontdekken hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen? Beklim dan (gratis) de uitkijktoren bij het sluizencomplex en kijk uit over het Hollands Diep. Combineer je bezoek aan de sluizen met een uitstapje naar de naastgelegen fort Sabina of plof neer op het strand dat je vindt halverwege de Volkerakbrug: De Banaan. Vergeet onderweg niet te zwaaien naar de kapiteins op de schepen!