Hop-on Hop-off Stelling van Willemstad

Bezoekers reizen ook dit jaar gratis door de Stelling van Willemstad met onze shuttledienst. De hop-on hop-off service eindigt op maandag 4 september. Enkel in het weekend van 9 en 10 september rijdt de pendeldienst opnieuw. 

Haltes

De shuttlebus stopt bij vijf locaties: Bezoekerscentrum Mauritshuis, centrum Willemstad (nabij Stadshaven), fort De Hel, fort Sabina en vestingstad Klundert. De dienst rijdt van woensdag tot en met zaterdag naar alle haltes. Op zondag rijdt de shuttledienst niet naar halte vestingstad Klundert.

Elke halte is te herkennen aan het grote HALTE-bord met daaronder een informatiebord inclusief de dienstregeling.

Dienstregeling

Reizen je gasten graag mee? Reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen wachten op de shuttlebus bij één van de vier haltes. Hieronder vind je de concrete dienstregeling en bij de verschillende haltes.

Stelling van Willemstad

In totaal bestaat de Stelling van Willemstad uit vijf forten en twee vestingsteden: Willemstad én Klundert. Vanwege de afstand tussen de twee vestingsteden rijdt de shuttlebus enkel in de omgeving van Willemstad. Toch is het in Klundert ook prima vertoeven. In zowel Bezoekerscentrum Mauritshuis als in het Toeristisch informatiepunt Klundert kunnen bezoekers terecht voor informatie over hun bezoek.

Fort Buitensluis

Aan de overkant van het Hollands Diep vinden bezoekers fort Buitensluis in Numansdorp. Dit fort opent dit seizoen elk tweede weekend van de maand zijn deuren van 13.00 uur tot 16.00 uur. Via de Haringvlietbrug is dit fort gemakkelijk bereikbaar. Dit fort is bereikbaar vanaf Willemstad met veerdienst Anna

Fort Bovensluis en fort Prins Frederik

Fort Bovensluis maakt momenteel onderdeel uit van de voormalige Camping Bovensluis. Deze camping is gesloten en overgenomen door een ontwikkelaar. Het fort en de voormalige camping wacht een flinke opknapbeurt. Om die reden is het fort momenteel gesloten en niet toegankelijk voor publiek. Ondertussen wordt op Fort Frederik (Goeree-Overflakkee) hard gewerkt om ook dit fort in de toekomst toegankelijk te maken voor publiek.

Op initiatief van gemeente Moerdijk

De shuttledienst is een initiatief van gemeente Moerdijk om onze bezoekers de kans te geven hun bezoek aan de Stelling uit te breiden naar andere locaties. Wij hopen dat ook jouw bezoekers veel plezier beleven in onze hele regio!