Middenin het centrum van vestingstad Willemstad ligt de Koepelkerk. Deze kerk uit 1607 is gebouwd met financiƫle steun van prins Maurits en is de eerste kerk in Nederland die speciaal voor de protestantse eredienst is gebouwd.

Geheel naar de wens van prins Maurits is de kerk gebouwd in een achthoekige vorm (centraalbouw). De kerk is gebouwd zonder krans van kapellen en zijbeuken. Niet het altaar, maar de kansel moest het middelpunt vormen. De kerk staat model voor vele latere protestante kerken.

In de loop der jaren is de Koepelkerk herbouwd en gerestaureerd. Tijdens de openstelling kunnen bezoekers aan de hand van panelen en teksten leren over de geschiedenis van de kerk en de toren beklimmen. Ook de aanwezige gastvrouwen- en heren vertellen je graag over de kerk. In de toren organiseert de Stichting Vrienden van de Koepelkerk met regelmaat exposities die tijdens een bezoek aan de Koepelkerk te bekijken zijn. De locatie is toegankelijk voor rolstoel- of scootmobielgebruikers.

Openingstijden

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Vanaf juli tot en met september is de kerk te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie check de website van de kerk.

Locatie