Moerdijk ligt in West-Brabant en is goed bereikbaar vanuit de Randstad, Eindhoven, Den Bosch  en België. De snelwegen A16 (Breda - Dordrecht) A17 (Dordrecht – Roosendaal) doorkruisen de gemeente. Kom je met het openbaar vervoer of met de fiets? Hieronder vind je meer informatie.

Plan je autorit

Langdurig parkeren tijdens je ontdekkingstocht door onze gemeente? In heel de gemeente Moerdijk kun je gratis parkeren op de daarvoor aangewezen plekken. Wel zijn in Klundert, Willemstad en Zevenbergen zogenaamde blauwe zones ingesteld. Hoe die zones precies werken lees je hieronder.

Parkeren in vestingstad Willemstad

Binnen de Willemstadse vesting vallen de meeste plaatsen onder de parkeerschijfzone (‘blauwe zone’). Deze geldt het hele jaar door, op donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dat voor maximaal 2 uur doen.

Wil je langer dan 2 uur parkeren bij de vesting? Maak dan gebruik van de ruime parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg en de Lantaarndijk net buiten de vesting. Deze plaatsen bevinden zich op 5 minuten wandelen van het centrum en zijn, net als alle andere parkeerplaatsen in en rondom de vesting, gratis. Voor motoren is er binnen de vesting een speciale parkeerplaats aan de Benedenkade.

Passeren door de Willemstadse vesting

Van maandag t/m vrijdag kunnen passanten de vesting altijd vrij passeren, tenzij een grootschalig evenement plaatsvindt. Op zon- en feestdagen geldt een ‘geslotenverklaring’ voor de vesting tussen 1 maart en 1 november van 13.00 tot 17.00 uur. Enkel inwoners met een ontheffingspas krijgen vrij toegang tot de vesting waardoor de verklaring ook geldt voor ligplaatshouders.

Bereikbaarheid tijdens evenementen

De Willemstadse vesting vormt met regelmaat het decor voor grootschalige evenementen. Daarbij is de vesting zelf vaak volledig afgesloten voor verkeer. Om de grote stroom bezoekers allemaal te voorzien van een parkeerplek, kun je op deze dagen ook gebruikmaken van de parkeerplaatsen bij de Volkeraksluizen. De pendelbus, ingezet door gemeente Moerdijk, brengt je dan van en naar de vesting. Volg daarvoor ook altijd de aanwijzingen ter plaatse.

Parkeren in Zevenbergen

Door het opengraven van de Zevenbergse haven in het centrum is de blauwe zone hier uitgebreid en aangepast. Op de langparkeerplaatsen in het centrum, zoals de Kasteeltuin of aan het begin van de Kerkstraat kun je jouw auto alsnog de hele dag gratis kwijt.

Parkeer je toch liever dichter bij de haven? Houd dan rekening met een maximale parkeerduur in de blauwe zone van 1 uur in plaats van de gebruikelijke 2 uur.

Parkeren in Klundert

Ook in Klundert geldt een blauwe zone op diverse plaatsen in het centrum. Wil je tijdens je bezoek met een gerust hart langer dan twee uur parkeren? Maak dan gebruik van de ruime parkeerplaats achter het Toeristisch Informatiepunt, op het adres Oosterstraat 20 in Klundert. Vanuit hier sta je binnen een paar minuten lopen bij de Stenen Poppen, het oude stadhuis of aan de Bottekreek.

Kom je met het openbaar vervoer?

Moerdijk is ook met het openbaar vervoer prima bereikbaar. Informatie over dienstregelingen, vertrek- en aankomsttijden van alle openbaarvervoersdiensten vind je op www.9292.nl en NS reisplanner. Moerdijk heeft twee treinstation, Lage Zwaluwe en Zevenbergen. Vanuit station Lage Zwaluwe reis je verder met de fiets verder of je reist verder door met het openbaar vervoer.

BravoFlex brengt jou op bestelling in gemeenten Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena. Het is een nieuwe vorm van openbaar vervoer, zonder vaste route of dienstregeling. Deze aanvullende vervoerservice bestel je gewoon wanneer het jou uitkomt. Je bestelt Bravoflex gemakkelijk via de website.

Op een E-bike of oer-Hollandse fiets

Moerdijk is prima bereikbaar met de fiets. Er lopen diverse fietsroutes door de gemeente. Iedere plaats kent leuke hotspots om even heerlijk bij te komen van je fietsrit. Je vindt onze fietsroutes op onze downloadpagina. Bij een aantal restaurants kan je terecht om je E-bike op te laden.

Liever een fiets huren? Dat kan ook. Bij Saarloos fietsverhuur in Willemstad kun je terecht voor het huren van een fiets.

Over water

In Willemstad arriveren per boot? Ook dat kan! Expeditie Haringvliet en veerpont Waterpoort varen van en naar Willemstad. Kom je vanuit Dordrecht onze kant op dan vaart veerpont Lucretia vanuit Strijsensas naar dorp Moerdijk. Je leest meer op de pagina Veerponten & vaartijden.

Kom je met je eigen boot? Moerdijk heeft zes jachthavens waar je terecht kan met je pleziervaartuig. Wil je een plaatsje reserveren neem contact op met een van de jachthavens.

Met de camper

Kom je met een camper? Op dit moment hebben wij enkel camperparkeerplaatsen aan de Lantaarndijk in Willemstad. Daarbij moet je rekening houden dat binnen de gehele gemeente Moerdijk het verboden is tussen 22.00 en 08.00 uur op de weg in of rond een camper of andere voertuigen de nacht door te brengen. Wil je toch ergens overnachten? Check de volgende campings: