Fort de Hel tijdelijk gesloten

Fort de Hel, één van onze favoriete forten in de Stelling van Willemstad, is tot minstens 31 december 2022 gesloten. Dit in verband met een wijziging in het beheer en de exploitatie van het fort. Wanneer het fort weer opengaat is nog onbekend. Ga je in de tussentijd op pad door onze regio tijdens bijvoorbeeld een fietsroute? Houd dan rekening met de tijdelijke sluiting van het Fort de Hel.

Fort de Hel is één van de vijf forten in de Stelling van Willemstad, ook wel de Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak genoemd. Het fort uit 1811 ligt in het buitengebied van vestingstad Willemstad, vlak aan het Volkerak en direct naast de Sabina Henrica polder. De afgelopen jaren vormde het fort een historische en culturele plek waar je ook kon genieten van streekgebonden gerechten en andere lekkernijen.

Aanpassing in fietsroutes

In diverse fiets- en wandelroutes wordt het fort benoemd als rustpunt en horecagelegenheid. Omdat het fort naar verwachting niet lang gesloten blijft, passen we onze routes voorlopig niet aan. Ben je van plan binnenkort onze Ruigenhilse Polderroute of Watersnoodroute te fietsen? Houd dan rekening met de sluiting van het fort tot minstens 6 juli 2022. Voor een rustpauze en horecalocatie kun je eventueel omfietsen naar het naastgelegen Fort Sabina via fietsknooppunt 60.

Ook in andere fiets- en wandelroutes vormt Fort de Hel een bekende stopplaats met horecagelegenheid. Dit geldt in elk geval voor de Zuiderwaterlinie wandeletappe 4, voor de Stelling van Willemstad fietsroute van de ANWB en het Floris V-pad, een langeafstandswandelpad van 244,5 kilometer van Amsterdam naar Bergen op Zoom.