Vestingstad Willemstad

Vesting aan het Hollands Diep

Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Ontdek de Hollandse geschiedenis vanuit Bezoekerscentrum Mauritshuis, struin door de oude straatjes en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

De Stelling van Willemstad

Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, forten bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren.

Laat je inspireren

Start je ontdekkingstocht in Bezoekerscentrum Mauritshuis. Druk op de rode knop in de Canonkamer en breng de kamer tot leven! Of laat je inspireren door een levensgrote Maurits van Oranje. In dit interactieve bezoekerscentrum beleef je de hele geschiedenis van deze historische plek met haar vestingwerken en forten binnen de Zuiderwaterlinie. Breng ook een bezoek Museum de Heemzolder op de zolderverdieping van het Mauritshuis.

Op stap met gids

Laat je meevoeren door de gezellige straten van de historische vesting tijdens één van de vele stadswandelingen met gids. Tijdens een wandeling naar keuze vertelt de gids over het ontstaan van de bastions, de stadswallen, het stratenpatroon en de vele bijzondere bezienswaardigheden en monumenten. Kies je voor een bezoek aan de Koepelkerk? Vergeet niet te genieten van het uitzicht vanaf de kerktoren!

Waterrijk avontuur voor kinderen

Op zoek naar een avontuurlijk dagje uit met kinderen? Stap dan vanuit Willemstad op de boot naar natuureiland Tiengemeten. Zie jij onderweg de Volkeraksluizen voorbij komen? Deze binnenvaartsluizen zijn de grootste van Europa! Vanaf de uitkijktoren bij het sluizencomplex zie je de grootste schepen door de sluizen gaan. Een machtig schouwspel.

Ontspannen aan het water

De dag afsluiten met een heerlijk diner aan de waterkant van de pittoreske haven van Willemstad. Klinkt goed, nietwaar? Laat jezelf culinair verwennen op één van de vele terrasjes aan de waterkant, geniet al glurend door de boten van de omgeving en proef de fijne sfeer van de vestingstad.

Plan je dagje uit

Ben je van plan de cultuurhistorische vestingstad te bezoeken? Download onze Attractiekaart van Willemstad of of haal deze op bij één van onze toeristische informatiepunten. Met deze handige folder heb je altijd alle informatie en bezienswaardigheden op zak!