Watersnoodmonument Heijningen

Contact

Hoge Heijningsedijk
Heijningen
Plan je route
Watersnoodmonument Heijningen

Het Watersnoodmonument in Heijningen vormt een blijvende herinnering aan de 76 inwoners van de voormalige gemeente Fijnaart en Heijningen die tijdens de watersnoodramp op 1 februari 1953 om het leven kwamen.

In het voetstuk van het monument staat de naam van de soldaat die bij het reddingswerk omkwam: Johannes Everardus Willemsen. Het monument werd gemaakt door de Delftse beeldhouder Henk Etienne en is vervaardigd uit de Franse kalksteensoort Euville. Bij de gemeentelijke herindeling in 1997 nam de nieuwe gemeente Moerdijk het herdenkbeeld over en werd het uitgebreid voor alle slachtoffers van de nieuwe gemeente. Tijdens de vijftigjarige herdenking werd het namentableau waarop alle 103 namen van de omgekomen Moerdijkse inwoners nabij het monument geplaatst.

Beleef de Watersnoodramp vanaf je fiets
Zelf de ramp beleven? Stap op je fiets en volg onze Watersnoodfietsroute via onze routepagina. Tijdens deze route fiets je door heel het rampgebied van gemeente Moerdijk, passeer je diverse herinneringspanelen en leer je meer over de ramp. 

Locatie