Routes door Moerdijk

Moerdijk ontdekken te voet, op de fiets of vanaf een boot? Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en toer door het ruige polderlandschap, langs bijzondere plekken en karakteristieke plaatsen. Cruise langs natuurgebieden en meer aan in pittoreske havens.

Liever een papieren versie bij de hand? De fiets- en wandelroutes zijn ook verkrijgbaar in onze toeristische informatiepunten en diverse andere toeristische locaties binnen gemeente Moerdijk.

Fietsroutes

Fiets in de sporen van onze geallieerde bevrijders, laat je verwennen in lokale streekwinkels of ontdek de impact van de Watersnoodramp in 1953 voor de Brabantse Westhoek. Onze thematische fietsroutes voeren je langs historische locaties, groene oevers en oorlogsrestanten door stad en polder. Samen vertellen zij het verhaal van de streek. Maak je klaar voor een nieuw avontuur!

Wandelroutes

Wandel over inundatiesluizen, volg lange afstandsroutes over diverse paden of bezoek ons groene buitengebied vol forten, natuur en wateren. Met onze wandelroutes op zak stap jij moeiteloos door Moerdijkse stadjes, dorpen en polders. Liever op pad met gids? Ontdek waar Moerdijkse gidsen jou naar toe leiden!   

Audiotours

Met deze audiotours luister jij al fietsend of wandelend naar de route én krijg je diverse weetjes van de omgeving te horen. Ingesproken door lokale gidsen nemen zij je mee en leer je Moerdijk op een andere manier kennen. Je kunt met elke tour gratis op stap waar en wanneer je wilt.

Vaarroutes

Ga je graag met een boot op pad? Met de leuke vaarroutes van Varen in Brabant op zak vaar je zonder moeite door heel West-Brabant. Stap op je boot bij een van onze vele havens en geniet van de tocht!