Hop-on Hop-off Fort Sabina

In verband met de Vestingloop in Willemstad rijdt zondag 18 september de hop-on hop-off dienst niet!
 
Reis ook dit jaar gratis mee door de Stelling van Willemstad met onze shuttledienst. De hop-on hop-off dienst rijdt van woensdag t/m zondag en start op 9 juli en eindigt op 5 september 2023. Met mogelijke uitloopt naar de weekenden van september tot oktober. 
 

Haltes

De shuttlebus stopt bij vier locaties: Bezoekerscentrum Het Mauritshuis, centrum Willemstad (nabij Stadshaven), fort Sabina en Volkeraksluizen. Elke halte is te herkennen aan het grote HALTE-bord met daaronder een informatiebord inclusief de dienstregeling. 
 
Dienstregeling
 
Reizen je graag mee? Reserveren is niet nodig. Je kunt wachten op de shuttlebus bij één van de drie haltes. De concrete dienstregeling is terug te vinden via deze link en bij de verschillende haltes. Ga goed voorbereid op pad met een concrete dienstregeling en vind je deze niet terug? Neem dan contact op met Visit Moerdijk via visit@moerdijk.nl.
 
Fort Sabina
 
Op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland ligt het strategisch gelegen Fort Sabina Hendrica. Het oude verdedigingsfort is onderdeel van de Stelling van Willemstad en voert je mee naar tijden van militaire aanvallen op Holland via het water. Geniet van de combinatie van kunst, historie, natuur én culinaire verwennerij.
 
Openingstijden
 
Fort Sabina is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag is het fort geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 
 
Bistro De Kletsmajoor
 
In de gewelven van de grote kazerne van het grote Fort Sabina vind je lunchroom 'de Kletsmajoor'. Je kunt hier heerlijk vertoeven onder het genot van een kop kwaliteitskoffie/thee. Of genieten van heerlijke bieren en wijnen met een lekker hapje of van gerechten op de toepasselijke lunchkaart, met onder andere de vermaarde kanonskogel en het broodje de Ruyter. Voor zowel de volwassen mens als voor kinderen zijn er heerlijke gerechten. De Kletsmajoor is een ideale aanmonsterplaats voor wandelclubs en fietsers die het historische gebied aan het ontdekken zijn.
 
Rondleiding met gids
 
De rondleidingen vinden iedere tweede en laatste zondag van de maand plaatst. In juli en augustus kan je iedere woensdag- en zondagmiddag je laten rondleiding op het fort! Trek gemakkelijke schoenen aan en laat je de verhalen van het fort vertellen. Meld je ter plaatse aan bij het “Fortloket” op het terras. Per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee. Vol is vol! Meer informatie vind je via deze link
 

Nog meer events

Naast rondleidingen is er altijd wel iets te doen op het fort. Wil je meer weten? Check deze link.