5x op stap met kids

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes met de kids? Weet je bijvoorbeeld dat we in onze gemeente een je een dagje kan leven als kapucijn? Of ben jij een echt Freek Vonk? Ga op ontdekkingsreis door onze gemeente. Meer ervaren? Breng dan ook een bezoek aan het Milieu Educatief Centrum op de kinderboerderij. En dat is nog niet alles…..een paar leuke ‘tips voor kids’ op een rij in Moerdijk:

Kijk naar de grote schepen in Europa

Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het Hollands Diep vanuit de Volkeraksluizen bij Willemstad. Ontdek jij hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen? Vergeet niet te zwaaien naar de kapitein.

Op zoek naar insecten

Altijd al Freek Vonk willen zijn? Zoek gracht- en boomdiertjes, ga met de verrekijker op pad, maak een oorwurmpotje of doe proefjes in het Natuurlab. Of roofvogels spotten? Dit kan bij Fort Sabina.

Lekker spartelen in het water

Heb jij al eens gevaren over een echte kreek? Grijp deze unieke kans! Verken de kreek ’t Breede Gat vanaf het water en rust uit met een heerlijke picknick aan de kant.

Ontdek Willemstad

Een leuke dag met de kids op in vestingstad Willemstad? Speel outdoor escape Ontdek Willemstad! Los de raadsels op en help soldaat Paul Decroix vluchten uit de vesting. 

Altijd een kapucijn willen zijn?

Patersbos en Kapucijnenklooster in Langeweg. Ontdek het kloosterterrein en het Patersbos met de wandelroute ‘een dag uit het leven van een kapucijn’.

Voor geschiedenisliefhebbers

Hoe wisten drie timmerlieden 8.000 Franse krijgslieden op oorlogspad te stoppen? Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer in het Bezoekerscentrum Mauritshuis, onderga de gemoedelijke sfeer van Willemstad en geniet!

Laat je inspireren! En wie weet bezoek je de komende periode ook één van de mooie forten van de Stelling van Willemstad of het interactieve Bezoekerscentrum Mauritshuis. Wandel je door één van die sfeervolle historische straatjes, vaar je over één van de wateren en/of bezoek je één van onze prachtige evenementen. Check ook onze Uitagenda en ontdek wat jij kunt doen!

Meer inspiratie? CHeck ook onze pagina voor met de kids.